Concert de l'Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al teu Instrument a Rocafort de Queralt

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 14/10/2017 12:00h - 13:30h
 • Localització: l'Església de Sant Salvador de Rocafort de Queralt

  El concert serà proper dissabte 14 d’octubre a les 12h el migdia

  L’Orquestra Simfònica Treu-li La Pols al teu Instrument oferirà aquest proper dissabte 14 d’octubre, a les 12 del migdia, un concert a l’Església de Sant Salvador de Rocafort de Queralt en motiu de la XXV Festa de la Gent Gran. Aquest, serà el primer concert de l’Orquestra TLP en la seva 10a temporada i el primer que dirigirà el nou director d’aquesta formació, Diego Calderón. A més, l’orquestra ha incorporat nous membres, fet que permetrà comptar amb més de 25 músics dalt de l’escenari.

  Un repertori fresc i modern

  El repertori que l’Orquestra Simfònica ‘Treu-li la Pols al teu Instrument’ farà sonar en aquest concert –obert a tots els públics- manté l’essència de la formació, ja que està basat en grans bandes sonores de pel·lícules i sèries de televisió com l’Inspecteur Gadget, Dragon Ball, The Flinstones o Jurassic Park. Com és habitual, també sonaran alguns temes coneguts de la història de la música, com els d’ABBA o dels Beatles.

  Un projecte musical nascut a l’Espluga de Francolí

  En una població que durant prop de 40 anys ha gaudit de formació musical acadèmica, la inquietud per tenir una agrupació musical simfònica de caràcter amateur on persones amb educació musical poguessin seguir la pràctica instrumental en grup, va portar, l’any 2008, a la creació d’un nou projecte a l’Espluga de Francolí amb el peculiar nom de ‘Treu-li la pols al teu instrument‘.

  El buit que existia entre els infants estudiants de música durant uns anys i els adults que per circumstancies havien deixat la regularitat de la pràctica instrumental, va portar a crear un projecte on tothom que pogués tocar un instrument, indiferentment del nivell que tingués, era benvingut.

  El projecte té objectius musicals, integradors, socials, participatius i culturals. Aquesta agrupació innovadora està formada per músics que han fet estudis musicals amb anterioritat, per músics que estan aprenent un segon o tercer instrument i per aquells joves que actualment estan cursant estudis musicals sense intenció de professionalitzar-se.

  L’orquestra és un projecte consolidat i fa dues temporades que sota el paraigua de la mateixa entitat es va crear el Cor TLP, seguint la mateixa filosofia de projecte. Les inscripcions a les dues formacions estan permanentment obertes i s’hi pot contactar a través del correu electrònic (treulilapols@gmail.com o elcortlp@gmail.com). L’activitat TLP es pot seguir al facebook de l’entitat facebook.com/orquestraicortreulilapols/. Per a contractacions de concerts, es poden utilitzar ambdues vies de contacte.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français