Concert de cançons sefardites a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Concert
 • Calendari: 19/6/2016 19:00h - 20:30h
 • Localització: Plaça del Castell de l'Espluga de Francolí

  Es tracta d'un espectacle familiar de cançons alegres, relaxants, de la tradició medieval sefardita, i que ens transporten segles enrere. És un espectacle visual i sonor exquisit, ple de poesia i amb la puresa de la transmissió oral femenina, posant de relleu les cançons tal com es van cantar durant segles, impregnades de la dolçor del mediterrani.

  Rosa Zaragoza és una reconeguda cantant catalana, que va començar la seva vida professional el 1986 enregistrant les úniques cinc cançons conegudes dels jueus catalans, unes cançons de noces dels segles XIV i XV escrites en judeo-català. Posteriorment, interessada pel període en què van conviure a la Península Ibèrica les tres cultures, va anar incorporant al seu repertori de cançons sefardites, cançons pertanyents a les tradicions musulmana i cristiana, amb un especial interès per la música espiritual d’aquestes cultures i en un exercici de  recuperació de les arrels i la cultura mediterrànies. Tot això l’ha portat a cantar per tot el món i a  crear i dirigir els Festivals Internacionals de Músiques Místiques de Barcelona i València.

  Rusó Sala és considerada una de les veus més singulars i íntimes del panorama musical actual, creant música d’autor mediterrània. Unint les seves vessants com a compositora i intèrpret, els seus directes es transformen en un viatge on veu i guitarra forgen sons de la nostra Mediterrània: aires mariners o de bressol, crits d’amor o planys de solitud, ecos de melodies antigues o la música dels seus poemes actuals. Una experiència que ens connectarà amb la cançó d’autor més pura i més nostra, sense artificis, nua i delitosa. Al llarg de la seva trajectòria s’ha mogut per allà on l’ha portat la curiositat i ha begut de varies fonts, sobretot de la música d’arrel mediterrània, parant especial atenció a l’herència sefardita, de la mà de Rosa Zaragoza, sempre a la recerca de sonoritats diferents i altres maneres tant d’aproximar-se a la interpretació com d’abordar la composició.

  Menu

  Menú principal

  Formulari de cerca

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français