Cicle "La natura a l'abast de tothom" a Santa Coloma de Queralt

print pdf
General - Activitats a la natura
 • Calendari: 13/3/2022 10:00h - 13:00h
 • Localització: Capella de les Fonts de Sant Magí, de Santa Coloma de Queralt

  Seguint les activitats dintre del cicle "La natura a l'abast de tothom" el diumenge 13 de març tindrem l’oportunitat de complementar sobre el terreny la conferència que en Pau Gomis va fer el passat 6 de febrer a la Sala Gran del Castell de Santa Coloma de Queralt.

  En la xerrada del mes passat en Pau Gomis va explicar la formació del mon des dels seus inicis fa milers de milions d’anys fins a arribar a parlar de forma molt breu de la serra de la Brufaganya situada a un costat de la Depressió Central de Catalunya.

  El dia 13, sortint des de la capella de les Fonts de Sant Magí, farem una passejada durant la qual el mateix conferenciant ens explicarà sobre el terreny els diferents estrats que es troben a la zona de Sant Magí i tindrem una mirada diferent sobre aquest paisatge que veiem cada dia. Els estrats els podem veure en molts llocs: penya-segats, carreteres, afloraments, pedreres... formats usualment en processos naturals de sedimentació durant milers d’anys. També ens podrà explicar l’origen de la surgència de les fonts i del fenomen natural que les fa possibles.

  La jornada començarà a les 10 el matí a les Fonts de Sant Magí.

  Activitat gratuïta i oberta a tothom.
  Cal portar mascareta.

  +Info: https://brufaganya.cat/2020/la-natura-a-labast-de-tothom-en-record-de-joan-teruel/

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français