Caminades per la Conca, de Rojals als Cogullons (Montblanc), 11 de març

print pdf
General - Activitats a la natura
 • Calendari: 11/3/2017 8:00h - 12:00h
 • Localització: Rojals (Montblanc)

  El Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza conjuntament amb els ajuntaments de Montblanc, Savallà del Comtat i Vimbodí i Poblet tres noves sortides a peu que ocuparan els matins dels dissabtes 11 i 25 de març, i 1 d'abril, per donar a conèixer les rutes de senderisme que tant des del Servei de Turisme com dels mateixos ajuntaments es promocionen turísticament, sota el lema “Caminant per la Conca”.

  Totes les activitats s'iniciaran a les 8 h del matí, tenen uns 11 quilòmetres, una dificultat física moderada, i estan obertes a tothom que estigui acostumat a caminar. A través d'aquests recorreguts, observarem els diferents paisatges que ofereix la comarca: la part alta de les muntanyes de Prades, camps de vinyes, camps de conreu i boscos de la vall del Corb.

  Totes les sortides són gratuïtes i inclouen assegurança. INSCRIPCIONS TANCADES.

  Com a novetat, les informacions del grau de dificultat dels recorreguts d'aquest any segueixen el mètode SENDIF, una eina dissenyada per la Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran, perquè la facin servir informadors turístics, tècnics de senderisme i altres agents, de forma homogènia, per determinar i informar sobre la dificultat de les rutes a peu pensada per a aquelles persones que caminen de manera més esporàdica.

  Hora de sortida: 8.00 h

  Punt de sortida: Pl. Major de Rojals

  Esmorzar: Els Cogullons (a 4 km de Rojals)

   

  Powered by Wikiloc

  Fitxa tècnica

  Dificultat física (*):  Moderada

  Dificultat tècnica (*): Hi ha trams de l’itinerari on cal creuar  torrents no equipats, tram de fort pendent que pot generar dificultats a persones no avesades a caminar.

  Tipologia: Circular

  Longitud: 9 km

  Desnivell acumulat: 288 m

  Durada aproximada: 3-4 h

  Observacions: Hi ha trams sense cobertura mòbil i amb pèrdua del senyal de GPS. Es recomana portar pals; també cal portar aigua, esmorzar, roba i calçat adequat.

  Descripció: Es tracta d’un recorregut per gaudir de l'entorn de Rojals, el poble més alt de les muntanyes de Prades. Seguirem el GR171 fins el refugi dels Cogullons, travessant el bosc del Guerxet, frondós i ombrívol, amb pins, alzines i altres espècies, i passarem per la font del Grèvol, molt a prop del refugi, el barranc de Baridana, el coll de la Mola i el corral de la Marieta.

  REQUERIMENTS:

  • Cal portar roba i calçat de muntanya adequats, i portar pals.
  • Cal portar aigua i esmorzar.
  • Els menors han d'anar acompanyats d'un adult.
  Menu

  Menú principal

  Llengües