Beekend, del 17 al 20 d'agost

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 17/8/2018 - 20/8/2018
 • Localització: Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

  Beekend no és un festival! És un cap de setmana dedicat a les abelles que abordem des de diferents disciplines, amb esperit crític i voluntat d'aproximar-nos i aprendre més sobre uns animals imprescindibles per a la nostra supervivència. Del 17 al 20 d'agost al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí!

  Consulteu el programa d'activitats d'estiu i planifiqueu la vostra visita AQUÍ

   

  Taller artístic sobre les abelles -Divendres 17 d'agost a les 11 h

  Comença el Beekend! L’artista Loredana Talpos oferirà un taller d'art dedicat al món de les abelles, iniciant els inscrits en tècniques d'escultura, modelatge i pintura sobre cartró.

  Inscripcions al 977 870 576 o bé a info@museuvidarural.cat

   

  Arna observable - Divendres 17 d'agost, matí

  Experiència d’observació in situ d’una arna en ple funcionament. El geògraf i apicultor Roger Gasull, responsable de l’empresa Àrnia, explicarà als assistents com viuen i treballen les abelles i les funcions que té cada membre dins l’arna.

   

  Vanishing of the Bees · Cinefòrum - Divendres 17 d'agost, 18 h

  Projecció del documental Vanishing of the Bees i posterior debat amb els apicultors Jaume Cambra i Roger Gasull.

  Vanishing of the Bees narra l'abrupta desaparició que pateixen les abelles de la mel arreu. Indaga les causes que expliquen el fenomen conegut com a Síndrome de Despoblament dels Ruscs (Colony Col·lapse Disorder) i les nefastes conseqüències que pot tenir, doncs una de les funcions d’aquestes abelles és la pol·linització de cultius.

   

  En el camino de las abejas - Dilluns 20 d'agost, 18 h

  Tancarà el Beekend la projecció d'En el camino de las abejas una vídeocreació de l'artista Abu Ali (heterònim de Toni Serra).

  A mig camí entre el llenguatge documental, el poètic i l’assagístic, Abu Ali retrata l’apicultura tradicional del Marroc. L'artista segueix metafòricament la ruta de les abelles des dels erms i les muntanyes fins les flors i els jardins. Com un viatge iniciàtic, el camí de les abelles ens exposa a una reflexió, lligada amb la cultura, sobre l’època que vivim.

  L’acte forma part d’una de les etapes del Grand Tour que organitza Clara Garí.

  Menu

  Menú principal

  Formulari de cerca

  Llengües