Baixada i arribada de l'aigua de Sant Magí de la Brufaganya a Tarragona

print pdf
General - Festes
 • Calendari: 16/8/2017 - 18/8/2017
 • Localització: Sant Magí de la Brufaganya (Pontils)

  Programa

  Dimecres, 16 d'agost

  Arribada a les fonts de la Brufaganya, recollida de l’aigua i col.locació dels barrals als carros, missa a la Capella de les Fonts, sopar i dormir a les fonts de la Brufaganya.

  Dijous 17 d'agost

  Amb les primeres clarors del dia, des de Sant Magí de la Brufaganya comença l’arrencada dels portants de l’aigua cap a Tarragona, amb els seus carros i cavalls, passant per Santa Perpètua de Gaià, Querol, el Pont d’Armentera, Santes Creus, Vila-rodona i Bràfim.

  Divendres, 18 d'agost Arribada de l'aigua a Tarragona.

  18 h - L’Entrada a Tarragona de l’aigua de Sant Magí amb els carros enramats. ctra. de Santes Creus, c. Rovira i Virgili, Rambla Nova, c. Sant Agustí i c. Portalet. 

  19 h - L’Arribada de l’aigua de la Brufaganya a la pl. de la Font, amb els portants tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls. Sorolls, olors i sensacions d’altres temps, al servei del darrer esforç per arribar a la plaça més tarragonina. 

  19.15 h - La Pujada cap al Portal del Carro des de la pl. de la Font, amb el Seguici de Sant Magí, integrat pel penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers, carros enramats i carrossa enramada del sant. 
  19.30 h, La Pujada de carros i cavalleries, al ritme de la Banda Unió Musical de Tarragona, que s’incorpora al Seguici a la plaça de l’Esperidió. aproximadament, bda. de la Pescateria. 

  20 h - Salutació a l’aigua per les colles castelleres. c. de les Coques i c. Arc de Sant Llorenç. Tot seguit, al Portal del Carro, repartiment de l’aigua, les mides i els càntirs de la festa. I després, retorn del Seguici cap a la plaça de la Font.

  21 h - Tercera Pujada Festiva a Sant Magí: Puja aquí dalt i balla! a la pl. dels Carros. Concentració a la plaça dels Carros, des d’on sortirà la marxa acompanyada de xarangues i grups d’animació fins a arribar al Portal del Carro. 

  Per a més informació, cliqueu aquí.

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français