Baixada de l'aigua de sant Magí de la Brufaganya a Tarragona

print pdf
General - Acitvitats culturals
 • Calendari: 17/8/2020
 • Localització: Sant Magí de la Brufaganya (Pontils)

  La baixada de l'aigua de Sant Magí de la Brutaganya a Tarragona és un dels actes tradicionals de la Festa Major de Tarragona.

  Els actes tradicionals de la festa s’estructuren al voltant de la diada de Sant Magí, el 19 d’agost.

  Destaca l’arribada de l’aigua amb carros i cavalls des de Sant Magí de la Brugafanya (tarda del 18 d’agost), finalitzant el recorregut a la capella de Sant Magí al Portal de Carro, on poden adquirir-se els càntirs i les ampolles d’aigua procedent de la Brufaganya.

  L’equip de festes i els Portants de l’Aigua de Tarragona han estat treballant per de fer una Baixada de l’Aigua des de la Brufaganya diferent, així com fer una distribució de l’aigua, l’alfàbrega i les mides de manera diferent, complint les condicions de seguretat.

  La proposta és que l’Aigua baixi des de la Brufaganya amb un original vehicle de transport històric a motor des de la matinada del dia 18 arribant a Tarragona al migdia del mateix dia. La distribució de l’aigua, alfàbrega i mides es planteja fer-la de manera descentralitzada creant més d’un punt de distribució els dies 18 i 19, per tal d’evitar aglomeracions. També es preveu la celebració dels actes religiosos restringint l’accés dels fidels als carrers Portal de Sant Llorenç i carrer de l’Escorxador.

  El dia 19 d'agost hi haurà la tradicional missa. Veure calendari de mises.

  https://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2020/08/05/els_portants_aigua_marcaran_ruta_amb_una_escultura_sant_magi_86874_1091.html?

  +INFO:

  Web: https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-magi/sant-magi-2020

  Documents associats: 
  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français