Assaig obert al públic de l’Orquestra TLP a l'Espluga de Francolí

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 22/11/2019 22:00h - 23:45h
 • Localització: Bar del Casal de l’Espluga de Francolí

  L’assaig serà el proper divendres 22 de novembre en motiu del Dia Internacional de la Música i els diners recaptats amb la taquilla inversa seran destinats a la Riuada Solidària al Francolí.

  L’Orquestra Simfònica Treu-li La Pols al teu Instrument (TLP) farà un assaig obert en motiu del Dia Internacional de la Música, que se celebra el 22 de novembre. L’assaig serà el mateix divendres 22 a les 22 h al Bar del Casal de l’Espluga de Francolí i tindrà una vessant solidària, ja que tots els beneficis que es recullin mitjançant el sistema de taquilla inversa es destinaran a la Riuada Solidària al Francolí, la iniciativa ciutadana solidària per ajudar als damnificats de la riuada del passat 22 d’octubre.

  Aquesta és una proposta que l’Orquestra TLP repeteix després que s’estrenés l’any passat per primera vegada, la formació es planteja l’assaig obert com una bona oportunitat per donar a conèixer la feina que hi ha darrere una orquestra d’aquestes característiques, on hi ha músics de diferents edats i nivells i on només s’assaja un cop al mes.

  L’acte és obert a tots els públics i es podrà veure com la trentena de músics de l’Orquestra TLP preparen les peces que interpretaran als propers concerts, algunes d’elles formen part del nou repertori de la formació.  

  Un projecte musical nascut a l’Espluga de Francolí

  En una població que durant prop de 40 anys ha gaudit de formació musical acadèmica, la inquietud per tenir una agrupació musical simfònica de caràcter amateur on persones amb educació musical poguessin seguir la pràctica instrumental en grup, va portar, l’any 2008, a la creació d’un nou projecte a l’Espluga de Francolí amb el peculiar nom de ‘Treu-li la pols al teu instrument‘.

  El buit que existia entre els infants estudiants de música durant uns anys i els adults que per circumstancies havien deixat la regularitat de la pràctica instrumental, va portar a crear un projecte on tothom que pogués tocar un instrument, indiferentment del nivell que tingués, era benvingut.

  El projecte té objectius musicals, integradors, socials, participatius i culturals. Aquesta agrupació innovadora està formada per músics que han fet estudis musicals amb anterioritat, per músics que estan aprenent un segon o tercer instrument i per aquells joves que actualment estan cursant estudis musicals sense intenció de professionalitzar-se.

  L’orquestra és un projecte consolidat i fa quatre temporades que sota el paraigua de la mateixa entitat es va crear el Cor TLP, seguint la mateixa filosofia de projecte. Les inscripcions a les dues formacions estan permanentment obertes i s’hi pot contactar a través del correu electrònic (treulilapols@gmail.com o elcortlp@gmail.com). L’activitat TLP es pot seguir al facebook de l’entitat facebook.com/orquestraicortreulilapols/. Per a contractacions de concerts, es poden utilitzar ambdues vies de contacte.

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français