Actes de Setmana Santa i Festa de les pubilles a Sarral

print pdf
Actitivats en familia; actvitats culturals
 • Calendari: 14/4/2022 - 18/4/2022
 • Localització: Sarral

  Actes de Setmana Santa i Festa de les pubilles 

   

  La Festa de les Pubilles protagonitza les vacances de Pasqua

  La programació de Setmana Santa també inclou les tradicionals celebracions religioses, un dinar popular i orientació per a joves

   

  Diumenge vinent, es celebrarà la Festa de les Pubilles, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Sarral i les joves que compleixen 18 anys. Enguany i causa de la pandèmia, la protagonitzaran 14 joves sarralenques que van adquirir la majoria d’edat els anys 2020, 2021 i 2022. La festa és l’equivalent en femení a la festa dels Quintos, que es va celebrar fa uns dies.

  Els actes començaran de bon matí, amb un recorregut pels carrers amb acompanyament de la xaranga Tocabemolls, que farà parada per les cases de les pubilles i fins arribar a l’Ajuntament. Allà hi haurà la proclamació i el comiat de les pubilles sortints. Després, vermut electrònic al passeig, a un preu de tres euros per contribuir a finançar la celebració. A la tarda, a partir de les 7, l’Orquestra Excelsior ofereix el ball que a les 9 de la nit inclourà el ball amb els pares. L’Excelsior tornarà a repetir al ball de gala de la nit,  que comptarà amb el tradicional ball del ramallet. A la 1 de la matinada i com a una de les novetats de la festa, cada pubilla triarà un nou per sortir a ballar. Cap a les 2 de la matinada, relleu musical amb La Cosa Nostra, que tocaran versions fins ben entrada la matinada. I per rematar, disco mòbil amb Sergi Domene.

  L’alcaldessa, Victòria Cañís, explica: «Estem molt contentes de la Festa de les Pubilles, que és una celebració de la feminitat i la joventut. Les pubilles sarralenques mostren un cop més les seves ganes de contribuir, des d’una perspectiva de dona, a enriquir culturalment el nostre poble».

  Via Crucis a l’ermita i processó

  D’altra banda, els actes catòlics de la Setmana Santa es celebraran a Sarral i a Montbrió de la Marca. Dijous Sant tindrà lloc la missa del sopar del Senyor, que serà a les 6 de la tarda a Montbrió i a 2/4 de 8 del vespre a Sarral. L’endemà Divendres Sant a les 9 del matí sortirà el Via Crucis fins a l’ermita de Sarral, i una hora més tard es celebrarà a la pedania. A la tarda, Passió del Senyor als dos pobles. A les 10 de la nit i solament a Sarral sortirà pels carrers la processó. El dissabte i a les 10 de la nit tindran lloc, als dos pobles simultàniament, la Vetlla Pasqual. Finalment, el Diumenge de Pasqua i a les 9 del matí tornarà a haver-hi processó abans de l’ofici religiós.

  Més activitats

  Aquest dijous 14 d’abril es dedicarà a l’orientació per a joves, a partir dels 10 anys. Tindrà lloc des de la plaça de l’ermita, entre les 4 i les 6 de la tarda, i serà conduïda per Ricard Miquel, que n’oferirà també una xerrada. L’activitat requereix d’inscripció prèvia al web  www.sarral.cat.

  A més, pel Dia de la Mona, dilluns 18 d’abril, s’ha organitzat un dinar popular per menjar-la a la plaça del Mercat de Sarral. El tiberi el munta l’Associació de Jubilats i SarralFest.

   

  Foto: Algunes de les pubilles de Sarral d’aquesta festa. Autoria: Ajuntament de Sarral.

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français